Tillbaka
Sortiment

Vanliga frågor

Fråga:
Jag skall byta mitt kombinerade ventilations- och värmeåtervinningsaggregat. Jag har ett gammalt FTX Huskvarna från 1982 som är utslitet. Har fått förslag från annat håll på HERU75. Är det rätt?

Fakta:
Jag räknar med att kunna behålla kanalsystemet efter en grundlig rengöring. Huset är en vanlig trävilla på 156 m2 och 1-plan utan källare. Vi har hund, en rökare och en kanin. Jag är lite överkänslig mot damm och tobaksrök så jag är noga med att det inte blir för litet aggregat. Kan du rekommendera något. Jag tänker behålla kanalsystemet och göra jobbet själv.

Svar:
Vi har två stycken mycket bra aggregat som skulle kunna passa dig. Dels HERU och dels TEMOVEX som du kan hitta i ventilationsbutiken. Båda har mycket hög s.k. temperaturverkningsgrad vilket betyder att du kan ventilera huset på ett bra sätt utan att för den skull nämnvärt öka energiförbrukningen.

Temovex 400 har en bättre flödeskapacitet men jag ser att HERU 75 även räcker i ditt hus. Båda aggregaten har bra filter på friskluftssidan (EU7) men du kan även komplettera med ett kanalfilter/elektrofilter på tilluftssidan.