Tillbaka
Sortiment

Vanliga frågor

Fråga:
Vi bor i en sutterängvilla i Göteborg. Huset är byggt 1977 med en bottenplatta direkt på mark och träreglarna för innergolvet på betongplattan. Vi skall nu renovera nedre plan (120 kvm) helt och är inne på att samtidigt riva upp golvet för att installera ett Nivellgolv. Har ni någon erfarenhet av Nivell och tycker ni att det kan vara ett vettigt val att lägga in ett sådant golv?

Kan ni hjälpa till med installation av golv respektive fläktsystem? På er hemsida verkade det som man kan få ett par dagars hjälp för att komma igång. Gäller det även golv eller är det bara ventilation? Hur svårt är det att göra på egen hand som för en någorlunda händig familj?

I samband med installation av golvventilation behöver vi nog även gå igenom ventilationen för hela huset. Det såg ut som ni kan hjälpa till med ritningar på det, stämmer det?

Svar:
Vi är underleverantör till Nivell System och har även tagit fram de ventilationslösningar som Nivell System marknadsför. Vi kan däremot inte sälja dessa produkter direkt till er utan måste hänvisa till bygghandeln eller en byggentreprenör. Tag kontakt med Nivell System på 0500-469890. De kan hjälpa er med pris och montering av Nivell System inklusive ventilation.

En betongplatta utan underliggande isolering (som det är i 50-60-70-talshus) släpper alltid igenom fukt som kan skada golvkonstruktionen. Ett ventilerat golv typ Nivell System är den enda varaktiga lösningen mot dessa fuktproblem och Nivell System är enligt oss det bästa systemet på marknaden!
Besök Nivell Systems hemsida för mer information: www.nivellsystem.se

Vi kan hjälpa er med följande:
En projektering/ritning på ventilationssystem för hela huset, inklusive golvventilationen.
Leverans av material till ventilationssystemet, exklusive det material som är till golvventilationen.

Ni måste först bestämma er om ni bara vill ha ventilation för golvet eller om ni vill ha ett system för hela huset. Ni behöver i så fall ta beslut om vilken typ av ventilationssystem ni vill ha i huset. F-ventilation eller FTX-ventilation? För mer information, se vår ventilationsguide (klicka här)!

Ventilationen för Nivellgolvet går oftast att koppla till det ordinarie ventilationssystemet, så ni behöver alltså inte två system.