Tillbaka
Sortiment

Att köpa ventilation och ritningar! 

Om du planerar för ett komplett ventilationssystem - missa inte möjligheten att göra en offertförfrågan och få ett paketpris!

Handla direkt
Beställ direkt i webbshop till aktuellt styckpris.

Paketpris för ventilationssystem
Få ett komplett ventilationssystem offererad till ett rabatterat paketpris. Vi kan lämna offert baserat på en färdig materiallista eller en planritning med kompletterande beskrivning. Kontakta oss!

Paketpris för projektering, ventilationsritning och ventilationssystem
Välj system själv eller låt oss projektera den mest optimala lösningen för ditt hus. Till skillnad från våra konkurrenter har vi egna erfarna konstruktörer som du kan diskutera med per telefon eller mejl. När installationen är klar kan vi också erbjuda injustering och driftssättning av systemet via ett nätverk av serviceföretag i hela landet. Kontakta oss!


Ritningar för kompletta ventilationssystem
Har du planer på att installera ett ventilationssystem i ditt befintliga hus eller kanske skall du bygga nytt? I båda fallen är en projektering med tydliga ritningar det första steget till ett ”bättre inomhusklimat” och en möjlig framtida låg energiförbrukning! Vi gör ventilationsritningar för de flesta typer av bostadshus och mindre lokaler i AutoCad. Du väljer själv ut vilket system du vill ha ritat eller också hjälper vi dig med valet av den mest optimala lösningen till ditt hus. Du kan välja ett enkelt F-system med någon av våra olika fläktar eller ett FTX-system med värmeåtervinningsaggregat eller frånluftsvärmepump som du kan hitta bland våra produkter. Då vi är ett helt oberoende företag så kan du även komma med egna förslag på andra typer och fabrikat av aggregat eller värmepump.

Ritningen visar sedan lämpligaste rördragningen i plan och 3D med tydligt angivna luftflöden för injustering, isolertjocklekar, var rensluckor bör placeras etc. och blir sedan ett bra underlag vid själva montaget av anläggningen. Ritningen är också ett dokument som du kan bifoga din bygganmälan och även ha till hands vid ditt ”byggsamrådsmöte” med kommunen.


Ritningsexempel
Våra ritningar är mycket enkla att läsa och ritas i 3D med perspektivritning för bra översikt. Klicka på någon av bilderna för att se exempel.


Exempelritning PLAN


Exempelritning PERSPEKTIV


Hur beställer jag en ventilationsritning ?

Har du planlösningsritningar och sektion på ditt hus kan du posta eller maila dessa till oss och ange ditt namn, adress och telefonnummer så kontaktar vi dig inom någon dag. Om du mailar kan du skicka detta som dwg (cad), pdf eller som scannad bild (tif eller bmp) till ritning@alig.se . Vi kan därefter ge dig preliminär prisbild på både projekteringen och hela materialsatsen för ditt ventilationssystem.

Cirkapriser
En ventilationsritning för en normalstor villa kostar mellan 1.900 – 3.300:- inkl moms beroende på vilket system du väljer och hur stort huset är. Nedan kan du se vår cirkaprislista inkl. moms för ritningar till ”standardhus”upp till max 240 m2. Avvikelser kan förekomma men detta meddelar vi i så fall efter att vi sett ritningsunderlaget.

Ventilationsritningar upprättas i AutoCad i plan och i 3D med kanal- och isoleringsdimensioner luftflöden och teckenförklaringar enl VVS AMA.

Sänkta priser!
Nu har vi sänkt våra priser och erbjuder profesionella ventilationsritningar till mycket lågt pris. Förstärkning på personalsidan gör att vi också kan leverera ritningarna mycket snabbt. Mejla gärna för mer information till info@alig.se 

SYSTEM Grundpriser 1-plan 2-plan 3-plan
Frånluftssystem typ F 1900:- 2400:-  2600:- 
Till- och frånluftssystem typ FT/FTX 2500:-  2800:-  3300:- 


Priserna gäller för tillhandahållet underlag i Dwg-format
Tillkommande arbete med scanning och bearbetning av planritning enbart erhållen som papperskopia (fax/brev) eller bildfil (pdf/jpg etc.) kostar normalt 550:- per plan
Priserna gäller ett ritningsförslag baserat på uppgifter/underlag lämnade till oss. Tillägg för större revideringar (ändringar) kan tillkomma, t.ex. om du vill flytta aggregat/fläkt.

Samtliga priser inklusive moms och betalningsvillkor 30 dagar netto enligt ventilationsbutikens villkor.