Tillbaka
Sortiment
Väggventil Fresh TL80DE dBs i gruppen Luftdon/Ventiler / Friskluftsventiler  / Väggventiler Fresh  hos Alig Ventilation AB (059420)
Väggventil Fresh TL80DE dBs
Väggventil Fresh TL80DE dBs
Väggventil Fresh TL80DE dBs

Väggventil Fresh TL80DE dBs

415 kr

TL80DE dBs är en komplett bullerdämpande ventil bestående av ett bullerdämpande genomföringsrör och utvändigt galler. Ett utmärkt val för den som störs av buller från utsidan. Det bullerdämpande röret är lätt att kapa till rätt längd med en brytbladskniv.

  • Diskret design
  • Kraftigt kondensskydd
  • Vädersäker
  • Enkel att underhålla
  • Energibesparande stormsäkring
 
Lägg i kundvagnen
Leveranstid:
Artnr:
059420
Fresh
Varianter
Info:
Väggventil med en mycket diskret design. Fronten är tapetserings och övermålningsbar. Ventilen är försedd med en kraftig kondensisolering, överventilationsskydd, stormsäkring samt filter. Stormsäkringen förhindrar energiförlust vid vindpåverkan. Flödet regleras med fronten som har en mekanism för förändring av öppningsvinkeln. Fronten öppnas i överkant och tvingar luften uppåt vilket ger en komfortabel spridningsbild även vid golvvärme.

Ljudreducerande: Den ljudabsorberande väggenomföringen består av ett ljudabsorberande rör i stället för standard väggrör. Det ljudabsorberande röret är lätt att kapa till rätt längd med en brytbladskniv. Standard rörlängd 360 mm.

Invändig ventildel: Den invändiga ventildelen har en kraftig kondensisolering, filter samt en front som vinklas upp i överkant inställning av flödet. Filtret sitter monterat i en filterkassett denna är även försedd med ett skydd mot eventuellt in rinnande vatten. Fronten har fyra öppningspositioner för variering av flödet. Spridningsbilden är noggrant utvecklad för att passa till golvvärmesystem, ventilen släpper luften uppåt och år sidorna. Inblandningen av rumsluft är mycket effektiv, redan någon decimeter från donet har starkt nedkyld luft fått behaglig temperatur.

Montering/ placering: Ventilen bör placeras högt upp på väggen, finns det radiator bör man sträva efter en placering ovanför denna. Vid sådan placering utnyttjas konvektionsströmmen och man når bästa komfort. Ventilen går utmärkt att använda vid golvvärme då den är framtagen för detta.

Handhavande/ underhåll: För att säkerställa god luftkvalité och bibehållet flöde bör filtret rengöras/bytas 1-2 ggr/år. Standardfiltret är tvättbart, använd mild tvållösning. Pollen och miljöfilter byts mot nytt. Filtret är monterat i en filterkassett bakom fronten, vilken demonteras enkelt genom att frigöra fronten från de nedre infästningarna och sedan lyfta upp den. Filterkassetten rakt ut från ventilchassit.
Nyckelspecifikation    

EAN 13: 7318116290837
ETIM: EC011497               
SEG: 9302640                   
RSK: 8783008                   
Se fler varor
Väggventil Fresh TL 100DE Svart

TL-DE väggventil för väggmontage, avsedd för kontinuerlig ventilation av bos...
630 kr
Köp
Info
Fresh Intellivent P svart
1699 kr
Köp
Info
Fresh Ytterväggskit Intellivent YVG D100
Komplett genomföringspaket för yttervägg till badrumsfläktar Fresh Intellivent...
295 kr
Köp
Info
Filter för Fresh D-800/1200

Filter för Fresh Avfuktare D-800 och D-1200.
95 kr
Köp
Info