Tillbaka
Sortiment
Väggventil Fresh TL80DE dBr i gruppen Luftdon/Ventiler / Friskluftsventiler  / Väggventiler Fresh  hos Alig Ventilation AB (059421)
Väggventil Fresh TL80DE dBr
Väggventil Fresh TL80DE dBr
Väggventil Fresh TL80DE dBr
Väggventil Fresh TL80DE dBr

Väggventil Fresh TL80DE dBr

675 kr

Väggventil för väggmontage, avsedd för kontinuerlig ventilation av bostäder. Ventilen har en kraftig kondensisolering samt filter.

  • Kraftigt kondensskydd
  • Flera filteralternativ
  • Vädersäker
  • Energibesparande stormsäkring
  • Ljudreducerande
 
Lägg i kundvagnen
Fresh
Varianter
Info:
Allmänt Väggventil med en mycket diskret design. Fronten är tapetserings och övermålningsbar. Ventilen är försedd med en kraftig kondensisolering, överventilationsskydd, stormsäkring samt filter. Stormsäkringen förhindrar energiförlust vid vindpåverkan. Flödet regleras med fronten som har en mekanism för förändring av öppningsvinkeln. Fronten öppnas i överkant och tvingar luften uppåt vilket ger en komfortabel spridningsbild även vid golvvärme. Ventilen finns även i ett antal ljudreducerande varianter.

Ljudreducerande:
Den ljudabsorberande väggenomföringen består av ett ljudabsorberande rör i stället för standard väggrör. Det ljudabsorberande röret är lätt att kapa till rätt längd med en brytbladskniv. Standard rörlängd 400 mm.

Invändig ventildel:
Den invändiga ventildelen har en kraftig kondensisolering, filter samt en front som vinklas upp i överkant inställning av flödet. Filtret sitter monterat i en filterkassett denna är även försedd med ett skydd mot eventuellt in rinnande vatten. Fronten har fyra öppningspositioner för variering av flödet. Spridningsbilden är noggrant utvecklad för att passa till golvvärmesystem, ventilen släpper luften uppåt och år sidorna. Inblandningen av rumsluft är mycket effektiv, redan någon decimeter från donet har starkt nedkyld luft fått behaglig temperatur.

Montering/placering
Ventilen bör placeras högt upp på väggen, finns det radiator bör man sträva efter en placering ovanför denna. Vid sådan placering utnyttjas konvektionsströmmen och man når bästa komfort. Ventilen går utmärkt att använda vid golvvärme då den är framtagen för detta.

Handhavande/ underhåll:
För att säkerställa god luftkvalité och bibehållet flöde bör filtret rengöras/bytas 1-2 ggr/år. Standardfiltret är tvättbart, använd mild tvållösning. Pollen och miljöfilter byts mot nytt. Filtret är monterat i en filterkassett bakom fronten, vilken demonteras enkelt genom att frigöra fronten från de nedre infästningarna och sedan lyfta upp den. Filterkassetten rakt ut från ventilchassit.
Nyckelspecifikation    

EAN 13: 7318116290844
Se fler varor
Fresh Ytterväggskit Intellivent YVG D125
Komplett genomföringspaket för yttervägg till badrumsfläktar Fresh Intellivent...
325 kr
Köp
Info
Fresh Avfuktare D-1200
Fresh Avfuktare D-1200 passar utrymmen upp till 120m² och kan avfukta vid låga temperatu...
9800 kr
Köp
Info
Väggventil Fresh TL 100DE Svart

TL-DE väggventil för väggmontage, avsedd för kontinuerlig ventilation av bos...
630 kr
Köp
Info