Tillbaka
Sortiment

Vanliga frågor

Fråga:
Jag har idag en takfläkt av märket Husqvarna Reginair. Huset är ett enplanshus byggt 1983 med en bostadsyta på 130 m2. Mekanisk frånluft med tilluft i fönster. Frågan är vad jag kan byta till eftersom min nuvarande fläkt håller på att ge upp. Vad skulle det kosta? Är det svårt att göra jobbet själv om man bortser från injustering och det elektriska?

Svar:
Mitt förslag är att du försöker installera ett ventilationssystem med värmeåtervinning, inte minst för att el-priserna säkerligen kommer att rusa i höjden. Ventilationen i ett normalhus står för ganska stor del av el-kostnaden och därför kan det vara mycket lönande att investera i ett återvinningssystem. Inomhusklimatet blir också mycket bättre.

De aggregat vi rekommenderar är HERU eller Temovex. Ett komplett system med aggregat, rör osv kommer uppskattningsvis att kosta runt 35.000:- inkl moms till ditt hus då du nu redan har ett f-system på vinden. Monteringen klarar du säkert själv och sedan ordnar jag med injustering av automatik och luftflöden. Skicka gärna ritningen på ditt hus så får du en mer exakt kostnad.